Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

Kevin Costner leigázza Yellowstone-t

  • TV GO
  • 2019. 04. 12., 14:54
  • Dráma, Yellowstone

Montanaba jöttem, mesterségem címere: az amerikai álom megőrzése. Európában a magyar nézők az elsők között láthatják a tavaly nyár egyik legsikeresebb amerikai sorozatát.

Taylor Sheridan nevét olvasva, sokaknak villanhat be a Wind River indián rezervátumától kezdve, a Sicario mexikói drogkatelljén át, a Hell or High Water bankrabló testvérpárjáig megannyi, mondhatni ördögöt a falra festő pillanat. Ami közös bennük, a forgatókönyvíró mesteri kifinomultsága, az a komor elegancia, amivel a filmek vázát felépíti, no meg a sokszor felbukkanó western hangulat.

Ennyi, mondhatni tökéletesen kidolgozott forgatókönyv után, szinte borítékolható volt, hogy Sheridan hallatni fog még magáról. És mindez nem is váratott magára sokáig, hiszen elkészült legújabb western sorozata, a Yellowstone, amelyben nem kisebb színészlegenda tér vissza a képernyőre, mint az Oscar-díjas Kevin Costner.

A sorozat története, talán minden eddiginél erőteljesebb, kiforrottabb és mondhatni brutálisabb is, mint Sheridan eddigi projektjei. Ennek ellenére megvan a maga bája a lenyűgöző szépségű Montana-i vidéknek, ahol a Dutton család az úr, egyelőre. Ők ugyanis az Egyesült Államok legnagyobb farmercsaládja, akiknek történelme még jóval a Yellowstone Nemzeti Park megszületése előtti időkre nyúlik vissza.

Ebben a sorozatban azonban, ezúttal egy kicsit más megvilágításba kerül Montana legbefolyásosabb családja. Mert bár céljuk, hogy megvédjék a tulajdonukat a telepesektől, a mohó befektetőktől és a hiéna ügyvédektől - az indián rezervátum föld igényéről nem is beszélve - meg kell akadályozniuk azt is, hogy birtokuk nemzeti parkká váljon. A Dutton család pedig alaposan újraértelmezi a “cél szentesíti az eszköz” fogalmát. John Dutton (Kevin Costner) nem bánik kesztyűs kézzel ellenfeleivel és a könyörületesség is távol áll tőle. Emberei billogozással hűségre esketett egykori fegyencek, akik feltétel nélkül bemocskolják érte a kezüket.

Az erkölcsi határokat pedig, a háttérben megbúvó családi drámák is tovább feszegetik: az apja elismerésére vágyó fiú, Jamie, aki ügyvédként áll ki apja mocskos ügyei mellett, az indián rezervátumba házasodó veterán Kayce, no meg az alkohol rabjává váló Beth, mind ugyanarra a családi tragédia ihlette, önismereti hullámvasútra szállnak fel.

A teljes káosz és erkölcsi romlás közepette Costnernek köszönhetően, mégis empátia szökik az epizódokba, ám ez ne tévesszen meg senkit sem: Costner minden eddigi alakítását felülmúlva játssza a mindenre elszánt családfőt, akinek a karaktere leginkább egy tisztességes maffiafilm Don-ját idézi meg előttünk.

Gátlástalanság, erőszak, drámai fordulatok és a szennyes bürokrácia hatja át ezt a sorozatot, amit azonban, minden képzelt sötétsége ellenére is, csak tovább és tovább akarunk nézni.

Ha nem bírsz várni, nézd meg online a Yellowstone teljes évadát az első rész premierje után a TV GO-n a MoziKlub kínálatában!

Ha nem rendelkezel MoziKlub előfizetéssel, Telekom TV előfizetőként ITT, önálló online csomagban pedig ITT tudsz előfizetni.

Illusztráció forrása: Paramount Network

Kategóriák: Dráma Yellowstone

Filmek Neked!

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Gru 2

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

A kém, aki dobott engem

Színes, magyarul beszélő, amerikai vígjáték (2018)

Csillag születik

Színes, magyarul beszélő, amerikai zenés film, filmdráma (2018)