Bejelentkezés

Ha már regisztráltál, csak lépj be!

Regisztráció nélkül is be tudsz lépni, ha rendelkezel t-online.hu, t-email.hu, vagy freemail.hu email címmel, és megadod az ehhez tartozó jelszavad.

Regisztráció

Regisztrálj és élvezd az előnyöket:

  • Válassz több száz film és sorozat közül
  • Nézz élő tv-műsorokat számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon

Első belépés a TV GO-ra

Rendszereink szerint már rendelkezel t-online.hu, t-email.hu vagy freemail.hu email címmel, vagy korábban Telekom szolgáltatás igénybevételéhez email címeddel regisztráltál már, így most nem kell regisztrálnod. Mivel még nem használtad a TV GO szolgáltatást emiatt a TV GO használatához kérjük, fogadd el a felhasználási feltételeket!

A Q-ügyosztály a rengetegben - Az első felvonás

  • TV GO
  • 2019. 02. 02., 17:34
  • Krimi-Thriller

A Nyomtalanul című film akár egy öngyilkosság bizarr krónikája is lehetne. Egy ilyen sztorinak nekikezdeni pedig még a legbátrabbaknak sem egyszerű. Félbehagyni viszont lehetetlen és képtelen is egyben. Mert ahhoz egészen egyszerűen túl izgalmas és megrázó a történet, ráadásul a két főszereplő személyisége is szinte könyörög érte, hogy rezzenéstelen arccal nézzük végig Jussi Adler-Olsen azon regényének adaptációját, ami végül életre hívta a Q-ügyosztály rejtélyeit.

Képzelj el egy olyan zsarut, aki szolgálatteljesítés közben, színtisztán a türelmetlenségének köszönhetően olyan hibát vét, ami majdnem a társa életében kerül. A felelősség súlyát pedig csak tovább erőszakolja benne gázos magánélete és hozzá hasonlóan öntörvényű fiának léha és nem törődöm viselkedése. Egy zsaru azonban, lévén, hogy máshoz nem igazán ért, bármi áron, de zsaru akar maradni. Az esélyt esetünkben Carl Morc (Nikolaj Lie Kaas) is megkapja, igaz nem éppen úgy, ahogyan azt elképzelte: a gyilkosságiak helyett egy alagsori irodában végzi, 20 éve porosodó, megoldatlan akták között.

https://homemcr.org/film/the-keeper-of-lost-causes/

S hogy nehogy nyugta legyen, a társa “elvesztését” is alig alig feldolgozó Carl újabb partnert kap maga mellé Assad (Fares Fares) személyében. E két karakter találkozása máris izgalommal töltheti el a nézőt, hiszen míg a mogorva külsejű Assad egy viszonylag laza srác, addig Carl nem csak külsőleg pokróc, hanem legbelül is.
E két karakter ellentétei szerencsére percről percre mind jobban kidomborodnak, ám úgy tűnik, hogy a mondás tényleg igaz: az ellentétek vonzzák egymást.

https://lisathatcher.com/2014/07/26/kvinden-i-buret-the-keeper-of-lost-causes-dark-danish-thrills-film-review/

Az eleinte unalmasnak tűnő pincei munka, hogy lezáratlan ügyeket nyálazzanak át és tegyék fel rájuk a pontot 1-1 oldalas jelentéssel, csupán addig tűnik uncsinak, amíg Morc keze ügyébe nem kerül Merete Lynggaard aktája. A tehetséges, fiatal nő esetét öngyilkosságnak minősítik, ám Morc, ismerve az ügyet korábban megkapó kolléga képességeit, erős kétségei támadnak az öngyilkosságot illetően, már csak azért is, mert annyi szociális érzék még Morcban is van, hogy ha ne adj isten ő akarna öngyilkos lenni, nem valószínű, hogy magával vinné ehhez asszisztenciának az agykárosodott öccsét. Már ha lenne öccse.
Az események innentől zseniális párhuzamban kezdenek el zajlani és még az idősíkok is totál fejtetőre állnak.

https://vincentmgaine.wordpress.com/tag/merete-lynggaard/

A nyomozással párhuzamosan, visszafelé haladva az időben szembesülhetünk a rideg valósággal, a szemtanúk össze-vissza vallomásával, illetve Merete és az öccse zavarodott viselkedésével. Egy biztos, hogy minden egy kompon kezdődik, ám hogy hol ér véget és hogyan, s vajon hogy kerül a képbe egy nyomáskamra és még mit rejthet a sötét múlt, az csak a film végén fog kiderülni.

https://www.hollywoodreporter.com/news/cannes-christoffer-boe-helm-final-film-department-q-scandi-crime-franchise-1005952

De bárhogy is végződjék e különc nyomozópáros ügye, Jussi Adler-Olsen elméjének és korábbi cikkünkben már feltárt gyermekkori, mentális élményeinek köszönhetően, ezer százalék, hogy a pszichológia és az emberi elme legelvetemültebb agyszüleményei fognak felsorakozni a skandináv krimik eme hátborzongató remekében, s nem kevésbé az ezt követő folytatásban is.

JUSSI ADLER-OLSEN "FILMJEI" A TVGO-N:
- Fácángyilkosok
- Palackposta

Mi a TV GO? Egy szórakoztató portál, ahol filmeket, sorozatokat és tévéműsorokat nézhet, friss hírekkel és filmes cikkekkel kiegészítve. Mindez bárhol, bármikor, bármilyen regisztrált készüléken (számítógép, okostelefon, tablet, okostévé). Regisztráljon, és válogasson a TV GO kínálatából!

Illusztráció forrása: 123movieshd.be

Kategóriák: Krimi-Thriller

Filmek Neked!

Palackposta

Színes, magyarul beszélő, dán-német-svéd krimi-dráma (2016)

A Grincs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2018)

Jégvarázs

Színes, magyarul beszélő, amerikai animációs film (2013)

Aquaman

Színes, magyarul beszélő, amerikai-ausztrál akciófilm, kalandfilm, fantasy (2018)